P5

P5A

Els castells hem gaudit d'un dia molt especial a l'escola. Ens hem disfressat després d'uns dies confinats!!!
P5A i B


HERVÉ TULLET         

                

Els tallers que ens presenta HERVÉ TULLET pretenen aconseguir que els nens canalitzin les seves intuïcions i facin creacions en llibertat. L'energia creativa i bona dinàmica de grup són un resultat en si mateixes. Organitzar aquest tipus de tallers permet a molts nens i nenes el resultat d'unes creacions noves i inesperades. 

Quan improvisem amb grups, dins d'un espai en llibertat tots els errors estan permesos i com a resultat aconseguim una obra d'art estimulant!!!

Hem utilitzat tota mena de materials i suport: retoladors, ceres, temperes, cartolines, rulls de paper, daus...

Ens hem inspirat amb músiques de tota mena per fer volar imaginació i crear aquests paisatges. Tot resseguint les nostres siluetes hem descobert espais in  poder pintar i decorar.

També amb l'ajuda de pinzells i rodets aconseguíem fer carreteres i circuits amb un munt de possibilitats. I uns monstres molt originals!!!

P5A I B

Els castells i els lleons i les lleones hem fet una esmorzar de Nadal.

 P5 A

ESCRIPTURA BRAILLE

Hem descobert que hi ha diferents maneres de poder comunicar tenint en compte les limitacions de determinades persones. Arran del conte "L'ouet amb potes" que ens va deixar la fundació Once hem conegut el sistema d'escriptura Braille i ens hem adonat que també el trobem en el nostre entorn més proper: a l'ascensor, medicaments, productes d'alimentació....

Hem experimentat de caminar i jugar amb els ulls tapats i la necessitat de tenir algú que ens acompanyi. Finalment hem construït el nostre nom amb gomets seguint el model de referència i les nostres famílies ens han ajudat a construir frases senzilles i divertides.

Més endavant practicarem amb el llenguatge per persones que no hi senten utilitzant les mans


P5B

 CONEIXEM, SENTIM I PINTEM LES EMOCIONS

 

Durant aquest inici de curs, la classe dels LLEONS i les LLEONES hem treballat les emocions.

Primer vam explicar el conte “El monstre de colors” de l’Anna Llenas per tal de conèixer totes les emocions que podem anar sentint. Entre tots vam parlar sobre coses o moments que ens fan estar contents, tristos, enfadats, que ens fan por, que ens calmen o que ens enamoren.

Després vam portar a terme un experiment: vam agafar 6 gots i hi vam dibuixar la cara de les diferents emocions. A cada got hi vam posar bicarbonat i colorant alimentari. Després vam tirar-hi vinagre i ... sorpresa! Vam aconseguir que cada got es convertís amb el color de l’emoció!!

Vam tirar una mica més del fil i en aquesta activitat hi vam integrar la part artística i musical. L’activitat consistia en escoltar diferents músiques i pintar amb el color de l’emoció que ens transmetés aquella cançó o música. Tot era vàlid!

Finalment, i reforçant el treball cooperatiu, vam pintar de cada color el Monstre de colors. Ara només queda penjar-ho a la classe i cada dia, abans de marxar, posar una pinça a l’emoció que hem sentit al llarg de dia a l’escola. 

  

 

P5 A

ELS CASTELLS

Estem treballant el projecte dels castells relacionat amb el nom de la classe. Hem conegut els personatges que hi viuen, les costums, com és el seu interior, com viuen i treballen...

També hem dibuixat i fet moltes manualitats, hem explicat històries i contes i ens ho hem passat molt bé jugant dins del nostre castell. 

Encara el continuarem treballant durant uns mesos perquè cada dia pensem nous reptes interessants.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada